Bőr ápolása.- Útmutató

bőr anyag

Minden általunk készített terméket úgy terveztünk, hogy hosszú távon használhasd. A kellő odafigyelést, gondoskodást termékeink a hosszú élettartammal hálálják meg. Ezért a valódi bőr termékek az eleganciát és a minőséget sugallják.

Termékeink között a legjobb valódi bőr típusokat találhatják meg. Ehhez szeretnénk egy kis útmutatót adni, hogyan is kell ápolni őket. Mindegyik különleges/ gondos odafigyelést igényel, ahhoz hogy megmaradjon a tartóssága és ellenállóképessége . Na de hogyan ápoljuk a természetes bőrt?

 

Nappa Bőr

Ez a speciális bőr az állat legfelső rétegéből készül. Mivel ez a bőr felső réteg nagyon finom, így különösen figyeljünk ennek ápolására. A makacs szennyeződésekhez enyhén szappanos vizet használjunk (figyeljünk, hogy kevés szappant használjunk, mert ha túl sokat adunk hozzá, az ront a bőr lélegzőképességén), de a dörzsöléssel vigyázzunk mert a festett bőrfelületen kopás fordulhat elő. Tisztítás után a viaszos ápolás és impregnálás szükséges. Színtelen wax-szal nem nagyon nyúlhatsz mellé, mivel ez minden színű bőrhöz jól alkalmazható. 

Kondicionálja a nappa bőrét lanolin alapú termékkel. A lanolin-alapú termék használata megvédi a bőrt, és segít rögzíteni a színt.

 

Teljes Értékű Bőr (Full Grain Leather)

Ez a legkeményebb, legtartósabb és legkarakteresebb típus.Sűrű rostszerkezete miatt rendkívül strapabíró, tartós és ellenáll a nedvességnek. 

Alkalomadtán érdemes bőrzsírral bekenni, mivel a bőr puhább lesz, és a repedések is kevésbé jelentkeznek, ugyanakkor a vízzel és foltokkal szemben is ellenállóbbá válik.

Ennek a bőr fajtának a lélegzőképessége a legjobb. A bőrünkből/ állat bőréből párolgó olajat elnyeli, ez által növeli az élettartamát. Megmunkálása igen drága, azonban több évtizedig gyönyörködhetünk benne. 

 Hogyan ápoljam a bőrt

Házilag tisztítás

  • A legtöbben otthon állnak neki a bőr áruk tisztításának, amivel nincs is semmi baj. Azonban figyeljünk, hogy ne essünk neki az egésznek azonnal, hanem kezdünk egy kisebb területtel. Várjunk vele egy kicsit, míg megszárad. Ha minden jól alakult, nincs semmi elváltozás, akkor folytassuk tovább a műveletet. Mielőtt elkezdenénk az egész terméket megtisztítani, előtte egy ronggyal töröljük át, hogy véletlenül se maradjon rajta semmilyen por/ szennyeződés. 
  • Ha csak egy gyors tisztítást szeretnénk elvégezni, akkor válasszunk egy sima nedves törlőkendőt, amivel egyszerűen áttörölhetjük a kívánt bőr felületet. 
  • 1-2 csepp ecetet csöppentsen egy tál vízbe, majd szivaccsal/ mikroszálas kendővel törölje át gondosan a terméket. 
  • Használjon olajokat az ápolás végett. Szerezzünk be ricinusolajat, ami nem csak a hölgyek szépítkezéséhez kiváló, hanem a bőr impregnáló képességét is javítja. A másik közkedvelt olaj az olívaolaj, amely bőr puhítására alkalmas.

 

Ne csináld!

  • Ne mosd erős vegyszerrel!
  • Ne mosd bő vízzel!
  • Ne sikáld kefével!
  • Kerüld a hideg vagy a túl meleg helyen való tárolást!
  • Ne tágítsd ki!

  •  Rendszeresen szellőztessük át a bőrt, ne tároljuk zacskóban vagy olyan helyen, ami hajlamos párásodásra.

A legjobb ha ezeket a lépéseket (tisztítást) pár hetente elvégzi, ezzel növelheti a termék élettartamát.

Mint látjuk, ezek a bőrök valódi értéket és minőséget képviselnek, ami az árukon is meglátszik, azonban nem fog bennük csalódni. Ha belegondol egyszer kell megvennie egy ilyen terméket, amely gondos ápolás mellett, végigkíséri a kisállat életét. 

Nézze meg termékeinket és győződjön meg a valódi bőr előnyeiről!

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.