Ezekre figyelj ha játékot vásárolsz négy lábú barátodnak

rágó játék

Vannak rossz választások is játék vásárlásánál? Most leírjuk mik azok!


Olyannak kell lennie a játék választásnak a kutyájánál, mintha a kisgyerekének venne játékot. Körültekintően, megfontoltan kell választani, ezzel elkerülhetjük, hogy a kutyánk hamar megunja, kárt okozzon vele magán vagy pénzt dobjunk ki az ablakon amiért maximum pár óráig volt egyben a játék. 

A kutyajátékoknak biztonságosnak, tartósnak és mindenekelőtt szórakoztatónak kell lenniük. Sok ilyen tényező azonban függ a kutya méretétől, aktivitási szintjétől és személyes preferenciáitól. 


  • A kutyák olyanok mint a kisgyerekek, mindig azzal játszanának amivel nem szabad. Viszont fontos hogy kerüljük azokat a tárgyakat, amelyek potenciális veszélyforrások, mivel senki nem szeretne az állatorvosnál kikötni. Válasszon inkább biztonságos játékot kutyája számára. Mindig nézze meg a játék anyagának összetevőit, és hogy ne tartalmazzon szúrós, fémes részeket. 

  • Kerüljük azokat a játékokat amelyet kutyánk szét tud rágni. Ilyet nyilván nehéz lesz találni, de már azzal is sokat teszünk az ügy érdekében, ha 100% természetes anyagú játékot választunk. Ha esetleg mégis szétrágta a kutya se ő se a környezetünk ne sérüljön. Nézze meg oldalunkon a  Corspet Laika nevezetű játékot, amely teljesen környezetbarát anyagokból készült. Kutyája imádni fogja. Két féle színváltozatban kapható. Fogtisztító és interaktív játék családba tartozik. 
kutyajáték
  • A megfelelő méret kiválasztása nagyon fontos, mivel a túl kicsi játékot könnyen lenyelhetik, viszont a túl nagy játékot például egy kiskutya nem fogja tudni felemelni/ elbírni. 

  • A teniszlabda bár közkedvelt a kutyák körében, nem egy jó választás. Ugyanis rágás közben koptathatja a kutya fogzománcát. Vannak azonban speciálisan a kutyák számára kifejlesztett labda játékok, azonban azok nem olyan tartósak. 

  • Az idősebb kutyáknál figyelembe kell venni, hogy foguk már nem olyan erős, érzékenyebb mint azelőtt volt. Ezért érdemes puhább anyagú terméket nézni. Műanyag vagy gumi helyett válasszunk latexet, amely kíméli a meggyengült fogakat.

  • A húzogatós játékoknál figyelembe kell venni a kutya korát. A fiatal kutyáknál nem ajánljuk ezeket a játékokat, mivel még fejlődésben vannak, könnyebben kárt lehet bennük okozni. Mikor erőteljesen meghúzzuk a játékot, miközben a kutya tartja a szájában, a hirtelen húzásnál esetleges nyaki vagy gerinc problémák léphetnek fel. Ezek mellett állkapocs probléma is felmerülhet, illetve a fogaiknak se tesz jót. 

Összegezve, ne kapkodjuk el a kutya játékának vásárlását. Mi se akarjuk, hogy valaki rossz/ nem a megfelelő ajándékot adja nekünk.

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.