Macska nyakörv - Érvek miért jó ha van.

macska nyakörv

Az hogy van e a macskádnak nyakörve vagy nincs, ez teljesen rajtad áll. Viszont had írjunk pár érvet amellett, hogy miért is érdemes nekik is beszerezni legalább egyet. Amellett, hogy nagyon aranyosak, jó pár funkciót el tudnak látni.:


  • Biztos te is látod, hogy mostanában egyre többen viszik sétáltatni a macskájukat. Ezt nem mondanánk divatnak, csupán több ember akinek mondjuk nincs kertje (nem tudja oda kiengedni a macskáját), rájött, hogy bizony nekik is kell egy kis séta a friss levegőn. Ilyenkor muszáj a macskára nyakörvet és pórázt is feltenni, főleg ha még nincs hozzászokva ehhez. Könnyen lehet, hogy elszökik, mivel ismeretlen terepre tévedt. 

Ilyenkor az is nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű nyakörvet válasszuk macskánknak. Ha nagyobb a nyakörv, könnyen lehet hogy kibújik belőle vagy beakadhat valahova. Túl szoros nyakörvet meg szerintünk nem kell megmagyarázzuk,hogy miért rossz. 

  • Azoknak a macskáknak, akik beltérre/ házba vannak szoktatva szintén érdemes lenne nyakörvet viselniük, ugyanis ha macskáját kiengedi sétálni és nem visel nyakörvet, könnyen lehet azt hiszik kóbor macska.
  • Érdemes a nyakörvre bilétát is felhelyezni, amibe pár adatunkat bele tudjuk írni. Adjuk meg telefonszámunkat és vezetéknevünket. Néhány tulajdonos a macskája nevét is feltünteti az azonosító címkén, amely szintén egy jó ötlet lehet. A legtöbb macska ugyan chippel van ellátva, azonban fontos a biztonság ennek érdekében tegyük hát fel a bilétákat. 
  • Ha esetleg otthon elektromos macskaajtó vagy étel adagoló lenne, abban az esetben szinte muszáj a macskának nyakörvet viselnie. A nyakörvön elhelyezett biléta segítségével tudja aktiválni ezeket a szerkezeteket. 
  • Amennyiben harangot helyezünk a nyakörvre, abban az esetben csökkenthetjük a macskánk vadászösztönét. A harang elijeszti a közelében lévő madarakat és egyéb állatokat, ez által nem lesz mit elkapni/ levadászni. Továbbá ha a háztartásban vak vagy idősebb állat is tartózkodna, ők is könnyedén hallhatják kisállatját ezzel a megoldással. 
  • Van aki nagyon nyomon szeretné tartani kis kedvencét, így ők GPS jeladót szereltetnek macskájuk nyakörvében, ezen belül is a bilétába. Így 100%-osan tudni fogják mikor és merre jár 

A macska nyakörv tűrőképességének legjobb módja az, ha kis cicaként tesszük rájuk. Ezzel is elkezdjük szoktatni őket hozzá. Azonban sok macska nem tolerálja a nyakörv viselését. Nem szabad kényszeríteni őket, hogy viseljenek egyet, ha egyértelműen nem szeretik.

Barangolások közben a rossz minőségű nyakörv problémákat okozhat számukra. Szánjunk időt a megfelelő nyakörv kiválasztására, mert ha anyagban és minőségben is megtaláljuk a legjobbat, akkor azt nyugodtan rajta hagyhatjuk a macskánkon egész nap. A nyakörv állandó viselése, különösen akkor, ha nincs megfelelően felszerelve vagy rossz az anyaga, dörzsölheti a macska bőrét. Ha természetes bőr terméket választunk, az bőrbarát anyaga miatt, nem fogja irritálni macskája nyakát.

Sőt ha bőr terméket választunk, akkor a strapabíró anyagnak köszönhetően évekig, évtizedekig jó állapotban maradhat a nyakörv. 

Ajánljuk nézzen körül oldalunkon, ahol a legkisebb méretű nyakörvek tökéletesek a macskája számára. A leírásban elhelyezett információs képek segítenek eldönteni melyik is a megfelelő méret a macskája számára, illetve hogyan is kell kideríteni/ lemérni azt. 

Végül tehát ha macskájának nyakörve van, ellenőrizze, hogy megfelelően van -e beállítva a méret!

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.